Recenzije o antivirusima – zaštita podataka za mala poduzeća

Vlasnik male tvrtke – uvijek nesiguran, uvijek štedljiv, uvijek svjestan kako bilo kakav preokret ili ljuljanje čamca može poremetiti pomno osmišljen poslovni plan. Ali ništa ne može poremetiti pomno postavljene planove kao što može kvar računala uslijed napada zlonamjernog zlonamjernog softvera. Ne biste noću ostavljali svoja ulazna vrata nezaštićena, a ne biste trebali dopustiti da jedan od 20 milijuna virusa vani nađe svoj put do vašeg nezaštićenog računala. Infekcija kada je dobijete, (a ne ako) pogađa ne samo vas, ona pogađa i sve vaše poslovne partnere – vaše dobavljače, vaše kupce. Ali kladite se da to niste znali, mnogo virusa danas je napravljeno po mjeri za male tvrtke. Zamislite to, hakeri vani trljaju dlanove u veselju razmišljajući o tome koliko razaranja mogu izazvati malog pojedinačnog poduzetnika. Jedan od prvih koraka u odabiru, čak i prije nego što pročitate gomilu antivirusnih recenzija za proizvode posebno namijenjene malim tvrtkama, bio bi sastavljanje popisa onoga što treba tražiti u ovoj vrsti softvera.

Za početak, nije svaki antivirusni paket čak ni namijenjen svakoj situaciji opće namjene. Kada čitate svoje recenzije antivirusnih programa, potražite softver koji nudi zaštitu u stvarnom vremenu i koji se muči proaktivnim poduzimanjem radnji na nedefinirane prijetnje. To nazivaju naprednom heurističkom detekcijom ponašanja. Kada pogledate recenzije antivirusnih programa, najbolje mjesto za prvo je pouzdana organizacija za testiranje treće strane, poput ICSA. Resursi poput CNET-a također su neprocjenjivi.

Zamislite da imate oko na paketu koji dobro funkcionira, ali je dizajniran samo za pojedinog korisnika. Ako ga želite instalirati na 50 računala u vašem poduzeću, to će značiti puno posla; to će također značiti kupnju skupih pojedinačnih jedinica. Softver dizajniran posebno za tvrtke olakšava vam kupnju masovnih licenci po veleprodajnim cijenama i omogućuje vam da ga instalirate na sva svoja računala odjednom. Softver koji nije dizajniran za tvrtke, male ili velike, neće vam olakšati upravljanje cijelom stvari. Ne samo da je važno imati centralizirane instalacijske objekte, važno je i dopustiti daljinsko upravljanje stvarima – samo razmislite kakav će život izgledati trčanje oko desetaka računala ugađajući ovo ili provjeravajući ono. I imati podršku dizajniranu za velike kupce.

Dakle, sada kada sve to imate pod paskom, dopustite nam da vam ponudimo naše najbolje antivirusne recenzije za male tvrtke. Trenutno su Kaspersky, Bit Defender i ESET NOD32 tri najučinkovitije i najisplativije marke. Za male tvrtke, Kaspersky vam nudi masovne licence za do 150 računala, dok vam ESET omogućuje da ga proširite na 10.000 računala. Za najbolju tehničku podršku, Kaspersky je teško nadmašiti i sva tri vam omogućuju da napravite disk za spašavanje u slučaju katastrofalnog neuspjeha. Ova tri su također certificirana od strane sva tri važna tijela za certifikaciju, ICSA, West Coast Labs i VB. Nekonvencionalan način razmišljanja o tome bio bi prelazak na platformu koja nije toliko zaražena – Macintosh. Platforma Macintosh trebat će vlastiti antivirusni softver za poslovne korisnike, ali ćete naći tako malo prijetnji da biste mogli i bez njih.

Objavljeno dana