Sve o hranilicama – dječjim stolicama za hranjenje

Dječje stolice odnosno kako se popularno nazivaju hranilice potrebne su vašem djetetu ako je starije od šest mjeseci. Iako ih neke tvrtke izrađuju hranilice sa naslonima za male bebe, sami odlučite jesu li potrebne za vaše dijete koje još ne može sjediti. Preporuka je da dijete bude starije od 6 mjeseci i samostalno sjedi, no izbor je na vama.

Hranilice trenutno dolaze sa svim vrstama značajki koje su zapravo više pomoć za roditelja ili skrbnika nego za dijete. Lijepo postavljene presvlake sjedala čine sjedala udobnima. Neke stolice za hranjenje imaju kotače kako bi se lakše pomicale. Neke sada dolaze s mehanizmima podesivim po visini kako bi se prilagodili rastu vašeg djeteta i kako bi bebu mogli približiti stolu. Tu su i podesivi oslonci za noge kako bi se prilagodili rastu vašeg djeteta.

Većina hranilica ima mogućnost sklapanja radi lakšeg korištenja i pohranjivanja.

Stolice za hranjenje sada se mogu pretvoriti u stolove za igru. Neki od njih imaju umetak koji stane preko pladnja da bi pružio mjesto za igru. Pladanj za hranjenje na mnogim modelima dolazi s umetnutim držačem za čaše i bocu, a neki modeli imaju izuzetno velike ladice za hranjenje.

Podnožje stolice treba biti široko i stabilno kako bi se spriječilo prevrtanje stolice. Ako se vaše dijete nagne preko bočne strane, stolica bi se mogla prevrnuti i ozlijediti vaše dijete. Najbolje je tada svoje dijete naučiti pravilno sjediti. Dijete morate držati pod okom i stalno paziti.

Postoje drvene stolice koje se obično ne mogu podesiti po visini. Postoje stolice za hranjenje s metalnim okvirom s plastičnim ladicama i visoke plastične stolice. Ponuda je zaista velika.

Postoje stvari koje možete učiniti kako bi stolica bila sigurna. Nikada ne ostavljajte svoje dijete bez nadzora. Vaša beba treba samo sekundu da doživi nesreću. Trebali biste sve pripremiti prije nego stavite dijete u hranilicu. Vaše dijete treba uvijek biti vezano za stolicu bez iznimke.

Ako se vaša visoka stolica sklopi, budite sigurni da kada je otvorite, da se zaključa u otvorenom položaju. Ako se stolica sruši, vaša beba može biti ozlijeđena. To se može spriječiti povremenim provjerama svih dijelova stolice.

Ne postavljajte stolicu za hranjenje u blizini mjesta s kojeg bi se beba mogla odgurnuti i eventualno doživjeti nesreću. Također nemojte postavljati bebinu stolicu u blizini žica koje se mogu povući. Ionako bi svi kabeli trebali biti izvan dosega bebe.

Kada stavljate pladanj za hranjenje na mjesto, pazite na djetetove prste. Također budite sigurni da se bravica uhvati tako da nježno povučete pladanj. Neće držati vaše dijete na mjestu, ali ako je labavo ili se ne uhvati, vaše dijete ako nije vezano može pasti i ozlijediti se.

Potražite hranilice u web trgovini Pčelica.

Objavljeno dana