PUTOVANJE NA OTOK

Sigurno jedno od najpopularnijih turističkih destinacija su otoci na Jadranu koji svake godine privlače sve veći broj turista kako onih novih tako i starih, redovnih. Dalmatinski otoci su jedni od najpopularnijih i svaki od njih je na svoj način specifičan te nudi mnogo toga čime i privlači određene turiste. Samo putovanje do njih može biti malo komplicirano ali i to je jedna od avantura koja je pred vama. Ako krenete sa automobilom spremite se za neki od katamarana ili trajekta, velikih gužvi te čekanja uredu. Ako se pak odlučite na avion onda se vaš izbor sužava na par većih otoka jer do ostalih ćete opet morati koristiti brodicu ili bilo koje drugo prijevozno sredstvo za more. Dalmacija i njeni otoci su jako posebni te samim time vam donose mnogo mira te odlične uvijete za odmor, od domaće kuhinje, morskih specijaliteta, svježe ribe, školjki, rakova.

Ovisno za koji otok se odlučite ljetovanje će sigurno biti veliki doživljaj. Jedan od najpoznatijih plažom u Hrvatskoj je otok Brač. Plaža Zlatni rat, njena posebnost je u tome što mijenja svoj oblik obzirom na plimu i oseku. Brač je idealno mjesto za omladinu koji žele zabavu, ali i za obitelj sa djecom jer će također pronaći svoj mir. Hvar je najsunčaniji otok u Hrvatskoj i jedna od najpopularnijih destinacija. Otok poznat po vinu, kadulji, ružmarinu i brojnim uvalama.

Otok Pag i grad Pag će vam pružiti nova iskustva. Jako interesantna lokacija za one koji žele iskusiti čuveno ljekovito blato, probati čuveni praški sir te vidjeti čuveni ručni rad, pašku čipku. Na Jadranu zasigurno postoje mjesta koja su kao iz snova, baš onakva kakvim ih oduvijek zamišljate. Za one koji žele malo mira i tišine do onih koji su željni provoda i ludovanja do ranih jutarnjih sati. Za koji god da se odlučite sigurno ćete doživjeti nezaboravno iskustvo, pronaći sebe u mnoštvu sadržaja kao i zadovoljiti i svoje najveće želje.

Objavljeno dana